scroll untuk bloglist !

Tuesday, May 03, 2011 | 2 talkiey²


 ! السلام عليكم 
oke , tutor nie miss aimi yang kiut miut tue yg request . dy tnye eiyna cmne nk 
letak scroll kat bloglist . eiyna pun sebenarnye xtaw jugak . tapi sebab dia da
mintak tolong xkan xnak tolong lk kn . hehe . so , eiyna try la godek² kod kt eiyna
punyerr blog n last² jadikk . hihi . so , sini eiyna nak kongsi la
macam mana nak buat scroll kat bloglist . tutor ny nak sama macam
tutor scroll kat blogachieve . cuma lain cket je .


oke , first sign in > design > edit HTML > expanded widget .


then korang cari apa name bloglist korang tue . contohnya kalau yang
eiyna punye , eiyna buat  jum terjah blog diorang ♥♥ .


dah jumpe tue , korang cari kod kat bawah nie .


<div class=’widget-content’>


gantikan kod yang di bawah nie dekat kod yang korang cari tadi .


 <div style='overflow:auto; width:ancho; height:150px;'>




preview dulu , kalau da jadi korang bole save . done ! 




p/s > height tue korang boleh tukar mengikut citarasa korang sendiri .



Jom talkiey²

ct aimi said...

thanks eiyna...
btol2 terhutang budi nie...
antara byk2 tutorial blog yg miss aimi ikut..eiyna punyer yg pling mudah unt di ikuti..truskan usaha yer.. :)