blockquote with cute small icon

Monday, July 04, 2011 | 9 talkiey²


! السلام عليكم

haii korang :face15: . hari nie mOod nak blogwalking berkobar-kobar nie .
jom BW sama sama !! blogger-emoticon.blogspot.com oke lew , hari ni ada satu request dari
adik comel shazleen . tapi dy tanya kat fb eiyna la . hehe .



863287d81fb051ea1973530885a469fa dashboard >design > edit HTML > tick expanded widget .

d408702d44383ed4394ce8a19356b435 cari kod ]]></b:skin> . lepas tue , letak kod di bawah ni sebelum kod tadi .

.post blockquote {
border-top-left-radius: 10px;
border-top-right-radius: 10px;
background: #000000;border-left: 4px solid #000000;margin: 1.6em 0 .5em;
padding: 4px 5px;
font-weight: normal;
}
.post blockquote:hover {
border-top-left-radius: 10px;
border-top-right-radius: 10px;
background: #000000 border-left: 4px solid #000000;margin: 1.6em 0 .5em;
padding: 4px 5px;
font-weight: normal;
background-image:url(URL GAMBAR);
background-position:bottom right;
background-repeat:no-repeat;
}

contoh emoticon06

.post blockquote {
border-top-left-radius: 10px;
border-top-right-radius: 10px;
background: #000000;border-left: 4px solid #000000;margin: 1.6em 0 .5em;
padding: 4px 5px;
font-weight: normal;
}
.post blockquote:hover {
border-top-left-radius: 10px;
border-top-right-radius: 10px;
background: #000000; border-left: 4px solid #000000;margin: 1.6em 0 .5em;
padding: 4px 5px;
font-weight: normal;
background-image:url(http://i569.photobucket.com/albums/ss139/newryn/babydollsmilies/th4.gif
);
background-position:bottom right;
background-repeat:no-repeat;
}
]]></b:skin>


4199061f501eca26b90b5269a52bb4f5 preview dulu , bila dah puas hati korang boleh save .

kalau nak guna tekan pengikat kata .



nota kecik lagi kiut : pastikan korang padam kod blockquote korang yg dolu dolu tue . kalau korang ada blockquote la . kalau tak de jangan ngengada nak delete pape . haha



Jom talkiey²

Nur Elyana said...

Cam ne nk guna nie? x leh copy pown??

Sunah Sakura said...

pandainye dia... :)

iPai said...

wah .. terer ye eiyna ni ... bagus2 ..

izatty fatihah said...

comey2 ~ nk try gk la .. hehe

Garang tp Cute said...

salam..
nak try, sis wat knp background die hitam..mcmana nak kekalkan kpd background blockquote yg sis dah letak sblm ni?