cover your chest please!

Saturday, February 11, 2012 | 1 talkiey²


Kebanyakan kaum wanita sekarang nie especially yang bertudung lah , suka sangat dedahkan dada ! #Fact !!nauzubillah . tak malu ke ? mana maruah kita sebagai kaum hawa ? tutorial untuk shawl pun kebanyakannya buat yang nampak dada . susah nak cari yang tutup dada . dan sekarang dah terkenal pulak dengan "sanggul" yang macam bonggol unta tue . padahal jelas mengatakan haram menyerupai bonggol unta .

Akan muncul dalam kalangan umatku di akhir zaman, kaum lelaki yang menunggang sambil duduk di atas pelana, lalu mereka turun di depan pintu-pintu masjid. Wanita-wanita mereka( isteri mereka atau anak perempuan), berpakaian tetapi seperti bertelanjang ( nipis&ketat). Di atas kepala mereka pula(wanita) terdapat bonggolan (sanggul atau tocang) seperti bonggol unta yang lemah gemalai. Oleh itu laknatlah mereka semua. Sesungguhnya mereka adalah wanita-wanita yang terlaknat”- hadith riwayat Ahmad, jil.2, ms. 223. Rasulullah s.a.w bersabda: “dua golongan penghuni neraka yang mana aku sendiri belum pernah melihat keadaan mereka didunia: golongan yang membawa cemeti seperti seekor lembu lalu menggunakannya untuk memukul manusia dan juga kaum wanita yang berpakaian seperti bertelanjang, menggoyangkan badan dan berlenggang-lenggok, kepala mereka ada suatu seperti bonggol di kepala unta yang bergoyang-goyang. Mereka tentu tidak akan memasuki syurga atau mencium baunya sedangkan bau syurga itu dapat dihidu dari jarak perjalanan begitu dan begini” –hadith riwayat Muslim


Bangga ke dapat tunjuk kat orang benda yang sepatutnya kita sembunyikan? Mungkin dah tak ada rasa malu dalam diri . nauzubillah . malu itu sebahagian daripada iman . hilang malu , hilanglah sebahagian iman kita . eiyna pun tak nak lebih-lebih . nanti orang cakap apa pulak kan . cuma..ingatlah tujuan utama kita hidup didunia nie . Nak berfesyen pun , jangan sampai mendedahkan yang tak sepatutnya di dedahkan . Islam mengharuskan umatnya berhias . tapi jangan berlebihan .
Mengaku islam , tapi berpakaian tak mengikut syarak . nak jadi orang munafik ke ? sebab tu lah islam sering dipandang rendah . sebab umatnya sendiri memandang enteng terhadap suruhan agama . memanglah tak dinafikan yang semua wanita nak kelihatan cantik apabila berdepan dengan umum, tapi cara berpakaian tue haruslah sopan dan menutup aurat .

Nak kelihatan cantik boleh , tapi jangan dedahkan aurat !
 

btw , i like her tutorial because it cover chest . let's watch it out .


macam nie kan bagus . tak gituh ?!