Final choice

Friday, April 27, 2012 | 4 talkiey²



Lama kot tak hupdate blog ! haha . tak ada mood nak berblogging + tak ada idea nak hupdate apa . Tak perlu la kot nak bagitaw result SPM ku . Sebab biasa2 je kot ! harhar . Kat Unikl dapat tawaran FIST aliran sains . kat kolej MARA kuala Nerang . Tup tup , yang matrik dapat kat Kolej MARA Kulim ! haha . memang rezeki haku jadi anak MARA  kot . muahaha .
and final choice , i choose Matrik . although i know matrik is tough ! kena struggle la lepas nie . hadoooiy . malas dah nak fikir UPU + maktab .
Kejap lagi jadi anak MARA la haku ! entah camna la haku ngan Aimina leh tercampak kat kolej MARA kulim . kawan-kawan yang lain ramai dapat kat kolej matrikulasi kedah ! uhuhu ,, sedih jugak sesikit ! :(
Tadi pergi Kb mall . dah start beli barang untuk persiapan ke matrik . walaupun lambat lagi tarikh daftarnya ! haha . tapi tak de la eksaited sangat kot . just beli yang perlu . ada sape2 pernah masuk kolej mara kulim ? anyone ? just nak tau pengalaman korang . dengar2 banyak jugak kelebihannya jadi anak MARA .

~ elaun sara hidup RM 1200
~ anak Mara ( berpeluang ditaja buat degree kat oversea)
~ Tenaga pengajar yang berpengalaman
~ WiFi di Bangunan Akademik
~ Kemudahan Pusat Sumber
~ Bilik kuliah dan tutorial yang kondusif
~ Kemudahan koperasi
~ Penginapan disediakan percuma
~ Menyediakan khidmat kawalan sekuriti
~ Kemudahan dewan makan yang menyediakan menu 6 kali sehari secara percuma
~ Kemudahan kafetaria dan cybercafe
~ Kemudahan dobi (laundry)
~ Berhampiran dengan Masjid Air Merah
~ Berhampiran dengan pusat membeli-belah seperti Giant, Tesco dan The Store (10 minit dari kolej)
CP dari kmkm . :P

and so on . kira untung jugak la masuk kolej mara kulim ny ! haha



Jom talkiey²

CikMai said...

5 minit dari umah akak..muahaha..welcome to Kulim , akak dapat gak kolej mara kulim dulu , science stream , but tolak , sbb akak dpt upu idaman hati <3 ahaha

eiyna zhafirah said...

whoa ! dekat giler kot ! haha
bertuah akak dapat upu idaman hati . hehe

NIEJA CHUMEYL said...

kmkulim best tau.. sgt rindu kmkulim skang =) all the best ^_^ klu nk tnya apa2 sal kmkulim blh je ^_^

۩PinkyLady687۩ said...

bw here..nice blog..ehhhee..