bila ramadan kembali menangis..

Sunday, August 28, 2011 | Jom talkiey²



lusa dah nak raya la . kejap je mase berlalu . pejam celik pejam celik , tup tup .
dah nak raye . cepat betol mase berlalu sekarang ye . orang cakap makin hampir dunia dengan pengakhirannya , makin pantas masa berjalan meninggalkan kita . rugi lah bagi sesiapa yang masih tak sedar akan kepentingan masa . last last masa terbiar berlalu begitu saja . *eh , hape aku merepek ny ? hmm . dekat nak raye ny , makin galak pulak lagu raye menari nari kat corong radio . pasang la radio hape pun , asyik asyik lagu raye jerr .

dan.. ramadan semakin di lupakan . ek ?  gitu la ye . tetiba sedih pulak nak tinggalkan bulan ramadan ny . yela , bulan ramadan kan setahun sekali . belum tentu lagi  tahun depan kite akan jumpa dengan bulan ramadan . teringat pulak dekat lagu harapan ramadan nyanyian raihan .


Ku mengharapkan Ramadhan
Kali ini penuh makna
Agar dapat kulalui
Dengan sempurna
Selangkah demi selangkah
Setahun sudah pun berlalu
Masa yang pantas berlalu
Hingga tak terasa ku berada
Di bulan Ramadhan semula
Puasa satu amalan
Sebagaimana yang diperintahNya
Moga dapat ku lenturkan
Nafsu yang selalu membelenggu diri
Tiada henti-henti
Tak ingin ku biarkan Ramadhan berlalu saja
Tuhan pimpinlah daku yang lemah
Mengharungi segalanya dengan sabar
Ku mengharapkan Ramadhan
Kali ini penuh makna
Agar dapat kulalui
Dengan sempurna
Ku memohon pada Tuhan
diberikan kekuatan
Ku merayu pada Tuhan
diterima amalan
Selangkah demi selangkah
Dengan rahmatMu oh Tuhanku
Ku tempuh jua....

 sedih pulak bile dengar lagu ny . huhuhuh . masih kah di beri peluang untuk berjumpa dengan ramadan tahun depan ?  wallahualam .

sebenarnye sape tinggal sape ek ? kite yang tinggalkan bulan ramadan @ bulan ramadan yang pergi  tinggal kan kita ?

p/s: orang cakap tak leh pasang awal awal lagu raye . sebab macam mempersendakan bulan ramadan pulak . betol ke ? baru puasa sehari dah pasang lagu raye . ade ke gitu ?

ramadan menangis :'( 
Maka janganlah heran bila sang Ramadhan akan menangis. Bukan menangis karena merasa terpinggirkan keberadaannya, tapi Ramadhan menangis karena keberadaannya ternyata banyak digunakan hanya untuk hal yang sangat sia-sia.



MARI MENAMBAH FOLLOWER SEBELUM RAYA

Friday, August 26, 2011 | 2 talkiey²





holla ! hehe . entry express ny . sesaje nak juin sebab dah lama tak juin segmen . 
rindu lak rase . muahaha . oke , eiyna nak ucap selamat menyambut lebaran .
maaf zahir & batin .



happy birthday Nurul Nasuha si budak kiut !

Thursday, August 25, 2011 | 2 talkiey²


perhatian !! blog ini hanya mengandungi pop-up window comment sahaja .


cewahh , special entry untuk si budak manje+comel baby neng3 ! muahaha . selamat menyambut hari tua yang ke 17 tahun !! jangan nakal nakal . semoga sentiasa di dalam maghfirah-NYa . hope semua cita cita tercapai . dan tak lupe jugak selamat hari raye !! hehe




i've post something on her facebook !


ny blog dia . kalau korang rajen nak usha+wish birthday , bole la pegi kat sane .

 



kad raya dah sampai la !

Saturday, August 20, 2011 | 3 talkiey²



perhatian !! blog ini hanya mengandungi pop-up window comment sahaja .





yeyeii ! kad raye dah sampai . muahaha . terima kasih akak oshin yang comel lagi baik
hati . selamat menyambut lebaran . hehe . cepat betol ye akak post kad raye tue . tup !
tup ! dah sampai . apa apa pun mekasih . most important sebelum nak sambut raye tue  ,
hargailah 10 ramadan terakhir ny . sebab kat sini lah banyak ganjaran yang boleh kita dapat.

oke , sekarang nak review blog bertuah . sape yerr yang bertuah tue ? jeng jeng jeng .

she is.......
miss osixnine
nak taw kenape dia bertuah ? sebab... sebab dia dah jadi followers eiyna yang ke 789 !
cantik kan nombor tue ? hehe
thanks osixnine sebab sudi folo blog yang tak seberapa ny .


p/s:sekarang dah naik 799 ! thanks semua . nanti eiyna pergi guling guling
dekat blog korang pulak .



SEGMEN : BLOG GUA BERAT TAK?

Saturday, August 20, 2011 | 36 talkiey²


perhatian !! blog ini hanya mengandungi pop-up window comment sahaja .





Blog Pilihan Saya ialah...

Saturday, August 20, 2011 | 8 talkiey²


perhatian !! blog ini hanya mengandungi pop-up window comment sahaja .

Santai Bersama BEN ASHAARI


blog Oshin 
    - sebab blog akak oshin ny comel  . hehe

    -blog yang sangat unik hasil air tangan ku yang rancak menari nari di keyboard ! :P

blog izzaty
    - blog my classmate yang cun melecun+comel gilak ! hehe

    -blog yang sweet+banyak tutorial untuk blog .

    - tuan blog yang sangat baik hati .

    - sebab akak ninie rajin datang komen blog ny :)

   - header flash yang sangat comel ! arghh

   -memang suka datang blog ny . tak taw nape . hehe , mungkin sebab banyak
    info yang eiyna dapat kat sini kowt .

   -blog yang sangat menarik .

blog ubi
   - tuan blog dy yang spotim .








BEN ASHAARI NAK BLOG DENGAN SEGERA

Saturday, August 20, 2011 | 10 talkiey²




Santai Bersama BEN ASHAARI

jom join ! hehe



GA duit raya dari niera

Friday, August 19, 2011 | 2 talkiey²





kali ny nak menjuinkan diri dalam GA dari cik niera ny .hehe . korang nak juin gk ? tekan 
banner ye .

pendapat tentang blog Aisyah Humaira'

blog yang sangat comel sebab serba pinkish !  hehe

tag:





ala , terharunye kite :)

Friday, August 19, 2011 | 2 talkiey²




wah , terharunye . ade orang bagi award kat eiyna la sebab eiyna dah jadi folower dy
yang ke 100 ! hehe . maceh ! maceh atie ! wt susah susah je . hehe . jom terjah
blog atie . raye dh dekat . tinggal seminggu lebih je lagi . tak sabarnye . muahaha .
sekarang mOod raye dah datang , music pun kene la mOod raye jugak ! hihi . 


omey la . hehe




SAYA BLOGGER PRIHATIN

Thursday, August 18, 2011 | 5 talkiey²



Santai Bersama BEN ASHAARI





saya blogger gadis melayu

Thursday, August 18, 2011 | Jom talkiey²




join ! hehe . eiyna tag sume yang bace entry ny la .



tempahan edit blog

Wednesday, August 17, 2011 | 9 talkiey²




TRECHY TEEN // Blog Official

oke , sekarang eiyna nak bukak tempahan edit blog . tue pun kalau ade yang nak la .
sebab lately ramai yang tanya pasal ny :c: kalau ade , IM eiyna kat sini or
inform me kt my fanpage . cost ? urm , fikir fikir tak nak la ambik mahal . just RM20 .
bole bayar melalui top up or bank in . FULL edit la . berbaloi la tue . bukan senang nak edit blog . tambah tambah
template macam eiyna ny . :10: tak nak sudah . tak pakse pn . muahaha .

blog blog yang dah eiyna edit















segmen jom kenal dan tambah rakan blogger

Wednesday, August 17, 2011 | 14 talkiey²




bukak dashboard , tengok ade entry pasal ny teros tekan lelaju takowt kena rembat !
muahaha . nak join ? klik banner di ats .


Nama panggilan blogger : Eiyna
tarikh mula berblog: 03-03-2011
rakan blogger terkini : 764
target tambah rakan blogger : tak kisah berapa pun :face38:



Tak cuti pun esok !

Tuesday, August 16, 2011 | 6 talkiey²




time pes dapat taw 17 ramadan cuti , dalam hati dah berbunga riang . sempat jugak
memasang hajat nak qada' tidurr yang telah lama tergendala . ZZzzzz . muahaha



tapi di suatu hari yang sungguh hening dan bening ceh , siap bercerita lagi ku di kejutkan dengan
satu berita yang telah membunuh seluruh jiwa dan raga ku yang happy tadi .


minggu lepas
cikgu: rabu minggu depe cuti nuzul quran kei ? (sambil tersengih) ada bengkel ! jadi cancel
         hop ray0 ke-5 .
kami:ha ? (buad buad nak pengsan)

pagi tadi

teacher:esok cuti kei ? sedap la bole rehat .
kami:tok cuti pun teacher . ado bengkel kimia . (sambil buad muka ala ala seposen gitu !)


p/s: bengkel start pukul 8.30-2.00 . alamak !!

Translation

depe:depan
hop:yang
kei:kan
tok:tak
ado:ada



tutorial classic template part 1

Tuesday, August 16, 2011 | 5 talkiey²




aduhh , cemane nak mulakan ek ? eiyna tak reti la nak tuto tuto ny . tuto ny pinkaholic
yang request . lagipun sekarang demam trial spm da stat . so , tak leh la nak tolong edit blog . nanti lah kowt kowt lepas spm terbuka hati nak buad contest k . opss ?! hehe . kalau korang tak paham tuto pun nanti buad buad paham ek ? hehehe .
bismillahirrahmannirrahim . nak edit blogskin ny memang mencabar jiwa raga + perlu ada kesabaran yang tinggi tahap petala ke -8 . kalau tak de , jangan mimpy la nak edit
 blogskin ny . rasanya awal awal lagi dah surrender . hohoho . part 1 ny eiyna tuto untuk template yang di download dari blogskin dulu . part 2 , blogskin yang korang bole edit sendiri . oke , let's start .


PERINGATAN !!

jika korang gunakan blogger in draft , sebaik mungkin log out dan log in kembali menggunakan blogger.com .

korang kena pergi dekat setting  comments  comments form place  tick 
    pop up window . kalau tak,sampai cicak beranak pon takkan nampak comments kat 
    entry korang tue . ek ??


go to setting  formatting  archieve index date format . buad seperti di bawah .



pergi ke design  edit template  download full template . tue pon law tak nk 
     nyesal tak sudah le .


seterusnya , tekan revert to classic template .


kosongkan classic template tue .
     


kemudian download template yang korang suka dari blogskin . nak download tekan      mcm kat bawah . then , salin kod dari notepad tue dan pastekan dekat template tersebut . lepas tue edit lah mengikut citarasa korang .




agak agak korang paham tak ek ?




rilek sebentar mau promot blog anda

Tuesday, August 16, 2011 | 9 talkiey²





sempat lagi join segmen sebelum g skulah . hehe . rilek sebentar bersama kitket . eh ?

p/s:sedang menyiapkan tuto untuk blogskin macam eiyna ny .



blogger blogger spotim abad ini !!

Monday, August 15, 2011 | 6 talkiey²



hari nie ade tugasan yang di beri oleh KB . dia suh pomot belog ! hehe . di sebabkan eiyna
berada dalam group 3 , so sekalang nak pelomot belog belog yang ade kat group 3 . ngehehe . siapa kah mereka mereka itu ? check it outt !

Tinta pena naura


 nak singgah click 



Don't kill The History


dont.kill.the.history

 click  untuk ke sana .


Teh Tarik Life

Teh Tarik Story & Life

aucakk ! hehe . tanjat gigirl . suka datang blog ny . pemandangan seperti di taman bunga .
tekan header untuk ke sana .

Arulchelsea


cewahh ! header khas bulan ramadan . baru lah rasa macam di bulan pose . hehe

Mohd Nasir . com


suka ayat ny  "aku hanya seorang lelaki biasa yang hidup dimuka bumi ini"


Realiti semanis imaginasi


♥sharina idora.blogspot.com♥

pes time tengok shoutbox duk di header . hehe

Lukisan Hati Cikgu Fad


Lukisan Hati Cikgu Fad

alamak !! cikgu ?

Yotokuu

YOTOKUU!!!.

yotokuu ? hape tuh ?!

Titan Blaze


blog yang serba hitam !! arggh .


p/s : terpakse buad fanpage baru :( yang lama ada prob siket .
jom like ?  

tadi edit blog lagi !! hehe . bieha mintak tolong eiyna editkan blog dy . sbb tak nak hampakan dy , eiyna pun tolong dy . muehehe . tak de bayaran pn . nak tengok hasil nye ?